fredag 30. mai 2014

Mat som gjør deg lykkelig!


Hva man spiser har en effekt på humøret. Får man i seg for lite av viktige vitaminer og mineraler kan det føre til at man blir deprimert. Noen prøver å spise seg glad med sjokolade eller annen fet mat, men det viser seg ofte å virke mot sin hensikt. Vi har derfor funnet 5 matvarer som inneholder viktige vitaminer og mineraler som fungerer til å øke lykkehormonet i kroppen, bekjempe depresjon og gjøre deg lykkeligere.

1. Brokkoli
Denne grønnsaken inneholder et spormineral som heter krom. Krom hjelper deg å fordøye maten i tillegg til å øke hjernens nivå av lykkehormonet serotonin , noradrenalin, og melatonin. Disse hormonene har vist seg å redusere symptomer på atypisk depresjon (som overspising og søvn). Du finner krom i druejuice og poteter også.

2 . Cashewnøtter
Cashewnøtter er fulle av sink, som er blitt funnet å redusere symptomer på depresjon. Mangel på dette vitaminet kan føre til tap av matlyst , depressive symptomer, og gi et svakere immunforsvar. Ristede gresskarkjerner og svinekam er også gode kilder til sink.

3 . Laks
Denne fisken er fullpakket med vitamin D , også kjent som " solskinnvitaminet". Den enkleste måten å få din porsjon av denne humørregulerende vitaminet er å bruke 15 minutter ut i solen et par dager i uken. På vinteren derimot kan det være vanskelig og da må du passe på at du får det igjennom maten du spiser. I tillegg til laks er eggeplommer også gode kilder til vitamin D.

4 . Spinat
Spinat inneholder mineralet magnesium, noen som mange nordmenn har mangel av. Det er viktig å få det inn i kostholdet da det spiller en stor rolle i utviklingen av seratonin. Mangel på magnesium kan føre til depresjon, angst, søvnløshet og tretthet. Mandler er og en god kilde til magnesium.

5 . Kikerter

Kikerter inneholder vitamin B6 som hjelper kroppen din å lage seratonin og noradrenalin. En alvorlig B6 mangel kan føre til irritabilitet, angst og depresjon. En annen kilde til B6 vitamin er kyllingbryst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar